Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари каза, че израелските сили са

...
Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари каза, че израелските сили са
Коментари Харесай

Израелската армия твърди че е открила тунели на Хамас под университет в Газа

Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари сподели, че израелските сили са унищожили здания и инфраструктура в университета Ал-Азхар , който съгласно него е бил употребен от бойци на " Хамас ", пише " Би Би Си ".

Според Хагари акцията е разкрила под земята път, който излиза от двора на университета и води до учебно заведение, ситуирано на към километър. Открити са взривни устройства, елементи от ракети и пускови установки.

По време на друго нахлуване в региона на болница Шати, бойците на израелската войска идентифицираха бдителен пост, оборудван със снайперистка позиция, сподели Хагари.

Там са били съхранявани муниции, гранати, военно съоръжение , 200 радиостанции и десетки видеокамери, сподели представител на ИД.

Израел неведнъж упреква " Хамас " че съзнателно укрива инфраструктура и съоръжение измежду цивилни здания и институции, изказване което " Хамас " изрично отхвърля.

По-рано предходната седмица, израелската войска заяви, че бойци от 460-та бронетанкова бригада и 50-ти батальон от бригада Нахал по време на интервенции в северната част на Ивицата Газа.
 Хамас: Един от заложниците е умрял по време на израелска военна интервенция
Хамас: Един от заложниците е умрял по време на израелска военна интервенция

138 души остават в ръцете на екстремистите, в това число почти 20 дами и две дребни деца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР